Actueel

 

Leergang Interveniëren in Verwaarloosde Organisaties (LIVO)

In september 2018 start de eerstvolgende Leergang Interveniëren in Verwaarloosde Organisaties (LIVO). Download hier de brochure met programma en data.

 

Zeven gouden regels voor gemeentelijke samenwerking

‘Gemeentelijke samenwerking is hot. Logisch: op die manier kun je met behoud van de eigen identiteit zaken oppakken die anders een maatje te groot of te duur zijn. Toch staat gemeentelijke samenwerking al enige tijd in een kwaad daglicht en ook dat is logisch.

Het is namelijk een lastig proces, omdat er sprake is van vele partijen met verschillende belangen die moeten opereren in een complex krachtenveld met bestuurlijke en politieke haken en ogen.’ Jan den Hollander schreef, in samenwerking met de KNAP Academie, de publicatie: ‘Zeven gouden regels voor gemeentelijke samenwerking’. Lees de publicatie hier

 

Ber Damen maakt de overstap van Berenschot naar Van de Bunt Adviseurs

Ber Damen is bedrijfskundige en organisatiepsycholoog. Hij heeft twintig jaar ervaring met het leiden en managen van professionele organisaties en dertig jaar ervaring als adviseur. Zijn expertise ligt op het terrein van strategierealisatie, organisatieontwikkeling en veranderkunde en hij ondersteunt organisaties in het ontwikkelen van hun koers, leiderschap en medewerkers. Ook is hij als lector voor de Master in HRM verbonden aan de Hogeschool Avans+. Hij doet onderzoek naar en publiceert over de onderwerpen waarover hij adviseert. Daarnaast is hij een veelgevraagde executive coach, treedt hij veelvuldig op als externe spreker en dagvoorzitter bij zakelijke bijeenkomsten, congressen en seminars en is hij actief als toezichthouder voor diverse organisaties.

 

Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties’ op de shortlist ‘Ooa Boek van het jaar 2017’  

Onlangs verscheen het nieuwe boek van Joost Kampen, over interveniëren in ‘verwaarloosde organisaties’. Joost beschrijft hierin de inzichten die hij de afgelopen tien jaar heeft opgedaan rondom verwaarlozing in organisaties, op basis van eigen onderzoek, wetenschappelijke literatuur en praktijkervaringen. Lees hier het interview met Joost Kampen, zoals verschenen in het magazine Opleiding & Ontwikkeling [O&O / NR 1 2018]
Het boek is een van de tien boeken dat kans maakt op de titel ‘Ooa Boek van het jaar 2017’. De volledige lijst met genomineerden vindt u hier. De jury maakt op 5 juni de winnaar bekend.

Het boek kunt u bestellen via Vakmedia